غذاهای خوش‌ اخلاق‌کننده را بشناسیم

 

این جمله را شنیدید که می‌گوید یک سیب در روز بخور و دیگر دکتر نرو اما این جمله را می‌توانیم اینطور هم تغییرش بدهیم، یک سیب در روز بخور و خوش‌اخلاق شو.
محققان در حال بررسی ارتباط بین مصرف غذاها و حسی هستند که بعد از خوردن آنها در بدن ما ایجاد می‌شود. مدارکی وجود دارد که می‌گوید تغییر رژیم غذایی می‌تواند روی متابولیسم بدن و مواد شیمیایی مغزی تاثیر گذاشته و نهایتا روی خلق و خوی ما تاثیر بگذارد.شروع کنید:
کربوهیدرات‌های طلایی
کربوهیدرات‌ها اگر چه در رژیم غذایی باید با احتیاط مورد استفاده قرار بگیرند اما برای تقویت انرژی و خلق و خو بسیار حیاتی هستند. کربوهیدرات‌ها ارجحیت اول بدن برای سوخت هستند و می‌توانند سطح سروتونین بدن را هم افزایش بدهند.
اما نکته کلیدی پرهیز از مصرف شیرینی‌ها است که می‌تواند قندخون را بالا ببرد و به خستگی و بی‌حالی منجر شود. به جای آن باید به سراغ کربوهیدرات‌های حاصل از غلات و حبوبات و نان گندم برنج قهوه‌ای رفت. بدن خیلی آهسته از این مواد استفاده می‌کند و در نتیجه قند خون در حد متعادل حفظ شده و انرژی هم همچنان پایدار خواهند ماند.

 

خشکبار:خشکبارهایی مثل بادام، پسته و گردو سرشار از پروتئین هستند اما دارای منیزیم هم هستند، (ماده معدنی که نقش حیاتی در تبدیل قند به انرژی بازی می‌کند) تحقیق‌ها نشان می‌دهد کمبود منیزیم در بدن می‌تواند سبب تخلیه انرژی از بدن شود. منیزیم همچینن در غلات کامل مخصوصا حبوبات وجود دارد. خشکبار همچنین حاوی سلنیوم هستند که این نوعی ماده طبیعی تقویت‌کننده خلق و خو است. مطالعات نشان داده است که بین سطوح پایین سلنیوم و خلق پایین ارتباط وجود دارد. این ماده معدنی همچنین در گوشت‌ها، غذاهای دریایی، دانه‌ها و غلات وجود دارد.

گوشت لخم :گوشت گوساله و گاو لخم و مرغ خام، جوجه بدون پوست و کباب‌های ترکی بدون چربی لخم منبع پروتئین هستند که خود پروتئین‌ حاوی آمینواسید تیروسین است. تیروسین سطح دوپامین و نوراپی‌ نفرین را تقویت می‌کند. این دو مواد شیمیایی مغزی می‌تواند به شما کمک کنند که هوشیارتر بوده و تمرکزتان بیشتر شود.گوشت‌ها همچنین حاوی ویتامین‌ ب 12 هستند که از بی‌خوابی و افسردگی جلوگیری می‌کنند.


ماهی سالمون :ماهی‌های چرب سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. مطالعات نشان می‌دهد این مواد بدن را در مقابل افسردگی محافظت می‌کنند. امگا 3 موجود در ماهی‌ها مزایای متعدد زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به سلامت ماندن قلب اشاره کرد. در کنار ماهی‌ها، خشکبار و سبزی‌های برگ سبز تیره هم دارای امگا هستند.صبحانه‌های خلق‌افزابرای هر کسی که می‌خواهد انرژی و خلق خوی خود را تقویت کند، فرار از صبحانه راهکار مناسبی نیست.
مطالعات حاکی از آن است که افرادی که هر روز صبح صبحانه می‌خورند پرانرژی‌تر بوده و در تمام طول روز خوش اخلاق‌ترند. صبحانه‌ای که دارای فیبر فراوان و مواد مغذی مثل کربوهیدرات‌ها (شامل غلات کامل باشد) چربی‌های مفید و پروتئین‌های مناسب باشد بهترین صبحانه‌ها هستند.


وعده‌های مکرر:یکی دیگر از راه‌های تنظیم قندخون و پرانرژی بودن و خلق مثبت خوردن وعده‌های کوچک اما متعدد هر 3 تا 4 ساعت یک بار است.
میان‌وعده‌هایی متشکل از کره بادام زمینی روی کراکرهای تهیه شده از غلات و گندم به اضافه یک ساندویچ گوشت بدون چربی و سالاد به همراه شیر و لبنیات بهترین میان‌وعده‌ها است.

 

****************************************************************************

 

امروزه اطلاعات محدودي درباره بهترين غذاها براي حفظ سلامت پوست وجود دارد و هنوز به نظر مي‌رسد كه غذاهاي غني از آنتي اكسيدان تاثير محافظتي خوبي بر روي پوست دارند.

متخصصان چند خوردني و غذا را بعنوان دوستان صميمي پوست معرفي مي‌كنند كه اين غذاها شامل هويج، زردآلو و ساير ميوه‌ها و سبزي‌هاي زرد و نارنجي رنگ، ميوه گياه قره قاط، اسفناج و ديگر سبزي‌هاي داراي برگ‌هاي سبز رنگ، گوجه فرنگي، نخود، لوبيا و عدس، ماهي بويژه ماهي آزاد و مغز خشكبار هستند. دكتر لارس گيبسون متخصص پوست مركز پزشكي مايوكلينيك در آمريكا و نويسنده اين مقاله افزود: از سوي ديگر برخي از خوردني‌ها به پوست آسيب مي‌رسانند كه مهمترين آنها غذاهاي حاوي چربي و كربوهيدرات‌ زياد هستند كه سبب پيري پوست مي‌شوند.

به گزارش سايت مركز پزشكي مايوكلينيك،‌ دكتر گيبسون توصيه مي‌كند آب زياد بنوشيد و به جاي گوشت قرمز از ماهي استفاده كنيد. از لبنيات كم چرب يا بدون چربي استفاده كنيد و نان‌هاي سبوس دار را به نان و پاستاي سفيد ترجيح دهيد. بعلاوه تاكيد مي‌شود كه خوردن شيريني جات را محدود كنيد.

 

*********************************************************************

 

دکتر مسعود کيمياگر متخصص تغذيه و رژيم درماني استاد دانشگاه شهيد بهشتي

بسياري از ما در خوردن برخي مواد غذايي يا حتي طعم‌ها افراط مي‌كنيم؛ به طوري كه اين تكرارها به عادت تبديل شده و نهايتا مي‌توانند با گذشت زمان، اثراتي را متوجه سلامت ما كنند و گاهي اختلالاتي را نيز به بار آورند....
در رابطه با خوردن فلفل و غذاهاي تند نيز بايد گفت مصرف فلفل در افرادي که تحمل خوردن آن را دارند، مشکلي پيش نمي‌آورد اما در کساني که تحمل مصرف ندارند، خوردن مواد غذايي تند مي‌تواند سبب تحريک قلب يا دستگاه گوارش شود و در نهايت عوارضي را به همراه داشته باشد.

دستگاه گوارش به‌طورکلي ممکن است تحت تاثير 3 نوع تحريک قرار گيرد؛ تحريک مکانيکي مانند تحريک در اثر مصرف مواد غذايي ديرهضم، سفت و ناپخته مانند عدس يا نخود، تحريک حرارتي مانند تحريک در اثر مصرف مواد غذايي خيلي داغ يا سرد و تحريک شيميايي مثل تحريک در اثر مصرف مواد غذايي ادويه‌دار، تند و فلفل‌دار. همان‌طور که مي‌بينيم، در بسياري از کشورهاي سراسر دنيا مردم به خوردن غذاهاي تند عادت دارند و مشکلي هم برايشان پيش نمي‌آيد. بايد گفت مصرف غذاهاي تند تا حدي خوب است و اگر در حد اعتدال مصرف شود محرک مناسبي است اما اگر در مصرف شان زياده‌روي کنيم ممکن است تحريک‌کننده باشند.

گفته مي‌شود دليل اينکه مردم در برخي کشورها غذاهاي تند بيشتر مصرف مي‌کنند آب و هواي گرم آن مناطق است. اين موضوع هنوز از نظر علمي تاييد نشده است. اما فراموش نكنيد كه مصرف فلفل در حد اعتدال محرک اشتها بوده و سبب ترشح آنزيم‌هاي دستگاه گوارش مي‌شود. بنابراين تا حدودي كمك‌كننده هضم غذا خواهد بود. حتي بررسي‌ها نشان داده‌اند فلفل تا حدي مقوي بوده و نوع تازه‌اش سرشار از ويتامين‌هاي گروه
B و فيتوکميکال‌هايي است

 که در سلامت موثر هستند. در ضمن، يادتان باشد، مصرف فلفل در صورتي که فردي با خوردن آن عصبي نشده و دچار افزايش ضربان قلب نشود، اشکالي ندارد.

 

 

*******************************************************************

 

رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اعلام اینکه مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشارخون و بروز بیماریهای قلبی و عروقی است، اظهارداشت: مصرف نمک در ایران دو تا سه برابر میانگین جهانی است.

دکتر پریسا ترابی گفت: در حال حاضر مصرف نمک خصوصا در غذاهای آماده که به میزان زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد در کشور ما بالا است و این موضوع موجب افزایش فشارخون و بیماریهای قلبی و عروقی به ویژه در افرادی که دارای سابقه این قبیل بیماریهاست، می‌شود.

ترابی افزود: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم است، در حالی که میزان مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر این مقدار برآورد شده است.

رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه تصریح کرد: نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد در بدن، انتقال پیامهای عصبی و کارکرد صحیح عضلات است و مصرف محدود و متعادل آن توصیه می‌شود.

وی در خصوص عوارض مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور گفت: در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه‌ها هم سالم و عملکرد خوبی داشته باشند، نمک مورد نیاز بدن تامین می‌شود اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه‌ها، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمتهایی از بدن می‌کند.

ترابی تصریح کرد: مهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی شامل نمک آشپزخانه و سفره، غذاهای آماده، انواع کنسروها، تنقلات شور، لبنیات شور، ترشی‌ها، آجیل و مغزهای شور است.

وی برای پیشگیری از افزایش فشارخون و بیماریهای قلبی به شهروندان توصیه کرد: به میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می‌شود را کاهش دهند و برای اجتناب از مصرف بی‌رویه نمک؛ در سر سفره از نمکدان استفاده نکنند.
رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه خاطرنشان کرد: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی‌های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و... استفاده نمایند.

 

********************************************************************

 

برخلاف برخی مواد غذایی تقویت‌كننده سیستم ایمنی مانند میوه و سبزیجات كه حاوی آنتی‌اكسیدان‌ها و مینرال‌های بسیارند و پروتئین، بسیاری از مواد غذایی نیز تضعیف‌كننده سیستم ایمنی هستند.
بهتر است با شروع پاییز كه فصل شیوع سرماخوردگی است مصرف این مواد غذایی را كنار بگذارید.

1.سركه صنعتی مصرف مقدار كمی سركه هیچ مشكلی پیش نمی‌آورد اما مصرف بالای آن در سالاد باعث می‌شود مقدار فراوانی كالری دریافت كنید اما ارزش غذایی سالاد پرفیبر و ویتامین‌تان از بین برود. برای یك ظرف بزرگ سالاد تنها یك قاشق سركه صنعتی كفایت می‌كند. بهتر است به جای سركه كمی روغن زیتون و آبلیمو یا سركه سیب، فلفل، كشمش و پیاز تازه به سالادتان بیفزایید.

2.گوشت گوساله پرچرب :گوشت گوساله غنی از آهن، زینك و ویتامین‌های ب‌كمپلكس است اما برخی از بخش‌های آهن غنی از چربی‌های اشباع است كه می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان كوركتال و دیگر سرطان‌ها را افزایش دهد. هنگام خرید بخش‌های كم‌چرب را انتخاب كنید و هر چربی كه به چشم دیده می‌شود را دور بریزید.

3. قهوه :قهوه فواید بسیاری برای سلامت دارد. به عنوان نمونه می‌تواند جلوی آسیب‌دیدگی سلولی در اثر رادیكال‌های آزاد را بگیرد. اما از آنجا كه ادرارآور است می‌تواند سبب از دست دادن مقدار فراوانی از ریزمغذی‌ها شود. از سوی دیگر مصرف بالای آن نه تنها شما را تشنه می‌كند بلكه سبب افسرده شدن و اعتیاد شما به آن می‌شود. كالری بالا و چربی‌های اشباع قند و شیر یا خامه‌ای كه به آن می‌افزایید نیز می‌تواند مشكل‌ساز شود. سعی كنید در روز یك یا دو فنجان قهوه بیشتر ننوشید.

 

 

*********************************************************************

 

يك متخصص تغذيه با بيان اين‌كه نان‌هاي حجيم فانتزي بيش از نان‌هاي تنوري در چاقي افراد موثر است، گفت؛ با مصرف نان‌هاي باگت قند خون افراد به ميزان 2 تا 3 برابر افزايش پيدا مي‌كند.
دكتر مجيد غيور مبرهن با بيان اين كه نان‌هاي حجيم فانتزي نسبت به ساير نان‌هاي سنتي موجود، زمينه‌ساز افزايش قندخون افراد مي‌شود، به مهر گفت: براساس مطالعات صورت گرفته با مصرف نان‌هاي باگت قند خون افراد به ميزان 2 تا3 برابر افزايش پيدا مي‌كند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به اين‌كه نان‌هاي پخت شده به روش سنتي نسبت به نان‌هاي حجيم كمتر در افزايش قندخون افراد موثر است، افزود: براساس بررسي‌هاي صورت گرفته نان‌هاي نازك و تنوري نظير نان سنگك كمتر از ساير نان‌ها در افزايش قند خون و در نهايت اضافه وزن افراد موثر است كه با توجه به افزايش مصرف نان‌هاي حجيم در اين رابطه بايد اقدامات اساسي به منظور استفاده از نان‌هاي سنتي به جاي اين گونه نان‌ها انجام داد. مبرهن، در رابطه با صنعتي شدن پخت نان و در مقابل آن افزايش نان‌هاي حجيم كه در داخل فر و غير تنوري طبخ مي‌شود، گفت: با توجه به رشد روز افزون جمعيت شهرنشين و در اين خصوص افزايش تقاضا براي مصرف نان، حركت به سمت پخت نان‌ها به روش صنعتي امري ضروري است.

 

*******************************************************************

 

مطالعه اخیر کالج سلطنتی انگلیس نشان می دهد که مصرف فیبر غلات می تواند خطر پیشرفت سرطان روده را کاهش دهد.به گزارش سرویس بهداشت ودرمان ایسنا، نتایج این مطالعه که در ژورنال پزشکی انگلیس منتشر شده است نشان می دهد که مصرف ۱۰ گرم فیبر غلات در روز، ۱۰ درصد خطرابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.
محققان این مرکز با بررسی ۲۵ مطالعه که پیش از این صورت گرفته بود، دریافتند که فیبر موجود در میوه و سبزیجات نمی تواند در کاهش خطر ابتلا به این بیماری تاثیر چندانی داشته باشد.
بررسی تمامی مطالعات صورت گرفته در لندن و هلند نشان می دهد که مصرف فیبر غذایی به خصوص فیبر موجود در غلات به جلوگیری از بروز سرطان روده کمک می کند.
به گفته محقق ارشد این مطالعه، مصرف زیاد غلات یکی از گزینه هایی است که شما با خوردن آن می توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنید و عوامل دیگری از جمله وزن مناسب، فعالیت فیزیکی مناسب وعدم مصرف دخانیات نیز می تواند در جلوگیری از پیشرفت این بیماری موثر باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، سرطان روده بزرگ، یک نوع سرطان رایج در میان کشورهای توسعه یافته است.

 

*********************************************************************

 

فواید و مضرات دوغ  

دوغ یكی از سالم‌ترین نوشیدنی‌های سنتی ایران است كه مصرف آن خصوصا در فصول گرم سال بسیار توصیه می‌شود. این نوشیدنی برخلاف آبمیوه‌های صنعتی و نوشابه‌های گازدار برای كودكان بالای یك سال مناسب بوده و می‌تواند پروتئین، چربی، ویتامین‌هایB ، D، كلسیم و همچنین آب مورد نیاز بدن را تا حدودی تامین كند.
دوغ به دلیل طبیعت سرد، علائم گرمازدگی، خستگی و عطش را التیام بخشیده و مانند ماست، حاوی میكروارگانیسم‌های زنده و مفیدی است كه از رشد و تكثیر بسیاری از باكتری‌های مضر در دستگاه گوارش جلوگیری می‌كند.
معمولا دوغ را به روش سنتی و صنعتی تهیه می‌كنند. در روش سنتی یا روستایی ماست را به همراه آب در مُشك یا كیسه‌های پوستی می‌ریزند و تكان می‌دهند وبر اثر ضربات وارده دوغ حاصل می‌شود.
در این روش به دلیل آن كه نظافت كیسه‌های پوستی مشكل است احتمال آلودگی میكروبی در فرآورده حاصله زیاد است. به این جهت توصیه می‌شود دوغ را به صورت صنعتی یا خانگی تهیه كنید. در صنعت، ماست را با میزان مناسبی آب در تانك‌های مجهز به همزن مخلوط كرده و بعد از اختلاط كامل آن را با رعایت موازین بهداشتی سرد و بسته‌بندی می‌كنند. این نوشیدنی به دلیل آن كه در دمای گرم محیط و در برابر فساد مقاوم است نیاز به هیچ نگهدارنده مصنوعی نداشته و مصرف آن برای افرادی كه دچار عدم تحمل لاكتوز هستند، مناسب است.
البته دوغ صنعتی خالی از اشكال نیست. این نوشیدنی سرشار از نمك بوده و برای مبتلایان به فشار خون بالا، بیماران قلبی ـ عروقی و كسانی كه دچار نارسایی كلیوی هستند بسیار مضر است. بنابراین برای آن كه این افراد از مصرف این نوشیدنی مفید بی‌‌بهره نمانند، بهتر است در منزل و به صورت خانگی آن را تهیه كنند.
معمولا برخی افراد جهت ترش و گازدارشدن این نوشیدنی آن را در دمای محیط نگهداری می‌كنند. این روش نگهداری برای سلامت افراد مشكلی ایجاد نخواهد كرد. این نوشیدنی به طور طبیعی حاوی باكتری‌های مولد اسید لاكتیك و همچنین مخمرهای مولد گاز است كه در دمای محیط فعال‌تر و باعث ایجاد طعم اسیدی و گازی می‌شوند.
اما بد نیست بدانید اگر در این روش نگهداری آنزیم‌های تجزیه‌كننده پروتئین فعال شوند دوغ آلوده به كپك شده و بلافاصله تغییر رنگ و مزه داده و تاریخ انقضای آن سریع‌تر از آنچه روی بطری نوشته شده فرا می‌رسد كه استفاده از آن توصیه نمی‌شود. بنابراین بهترین روش برای ماندگاری مطلوب دوغ نگهداری آن در دمای یخچال است. دوغ اگر به وسیله گاز
CO2 گازدار شود مضرات گاز افزوده‌شده به آن مانند نوشابه‌های گازدار خواهد بود.
اغلب برای طعم‌داركردن دوغ از نعنا، پونه، كاكوتی یا گلبرگ‌های خردشده گل‌محمدی و برخی عرقیات استفاده می‌شود كه علاوه بر ایجاد طعم خوشایند، بر خواص درمانی دوغ می‌افزاید.
دوغ حاوی نعنا و پونه، به ترشح شیره معده و هضم غذا كمك می‌كند و نفخ حاصل از دوغ را رفع و دل پیچه را التیام می‌بخشد. این دوغ خنك‌كننده محیط دهان بوده و به گردش هر چه بهتر خون كمك كرده، مجاری گوارشی را ضدعفونی و برای رفع سكسكه و اسهال ناشی از گرمی هوا نافع و به عملكرد مطلوب كبد كمك می‌كند. دوغ حاوی كاكوتی، مقوی قلب و معده بوده و مسكن سردردهای ناشی از گرمی هواست و به دلیل خاصیت ضدعفونی‌كنندگی، كرم‌كش قوی بوده و خلط‌آور خوبی است و برای التیام علائم رماتیسم نافع است. دیگر خواص دوغ كاكوتی شبیه به دوغ نعناست.
دوغ حاوی گلبرگ‌های گل‌محمدی بسیار معطر، مقوی قلب و كبد و اعصاب، آرام‌بخش و نشاط‌آور بوده و برای تنظیم عملكرد دستگاه گوارش نافع و رفع كننده بوی بد دهان است.
توصیه‌ها
*‌ مصرف دوغ به عنوان یك نوشیدنی سالم به همراه غذا در ماه‌های گرم سال توصیه می‌شود.
*‌ مصرف بیش از حد دوغ می‌تواند تعادل بدن را از وضعیت عادی خارج كند.
*‌ لفظ گرمادیده كه این روزها روی بطری برخی دوغ‌های صنعتی به چشم می‌خورد به این معناست كه دوغ حاصله بعد از آماده‌شدن دوباره پاستوریزه شده تا میكروارگانیسم‌های مایه ماست كاهش و دوغ ترش نشود. اغلب دوغ‌های معمولی این حرارت را نمی‌بینند. دوغ‌های سنتی از نظر بهداشت آب و مواد معطری چون سبزیجات و عرقیاتی كه به آن اضافه می‌شوند مشكوكند و موارد متعددی از آلودگی‌های میكروبی در آنها دیده شده است. بنابراین توصیه می‌شود كه دوغ را در بسته‌بندی‌های بهداشتی تهیه و به تاریخ مصرف و مجوز بهداشت آن توجه كرده و از خرید دوغ‌های بی‌نام و نشان اجتناب كنید
.

 

********************************************************************

 

عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی با اشاره به خواص شکلات ها، اظهار کرد: شکلات و حتی بستنی گاهی برای تغییر حالات روحی مفید هستند و فرد را از افسردگی خارج می کنند زیرا این مواد موجب ترشح هورمون «بتاآندورفین» در بدن می شوند که شادی بخش است.
دکتر مسعود کیمیاگر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: باید مواد غذایی را بشناسیم و بدانیم از هر کدام چه انتظاری داریم. به عنوان مثال اگر شکلات را به منظور تامین «پلی فنول» که یک آنتی اکسیدان قوی است مصرف می کنیم باید بدانیم که بهترین فنول ها در سبزی ها، گوشت ها و میوه ها وجود دارند.
وی ادامه داد: شما برای این که ترکیبات فنولی دریافت کنید، ناچار نیستید به شکلات پناه ببرید. صحیح است که شکلات یکی از منابع تامین فنول است اما عیب بزرگ آن پرکالری بودنش است. اما حسن سبزی به کم کالری بودنش است.
کیمیاگر ادامه داد: مصرف یک یا دو تکه کوچک از شکلات در طول شبانه روز مشکل ساز نیست. اما اگر شخصی بخواهد مجوز مصرف آزاد شکلات را از ما دریافت کند، این گونه نیست بلکه می توانند موادی چون فنول را از سبزی ها تامین کنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این پرسش که آیا صحیح است که در تولید شکلات از «لستین» های صنعتی که سرطان زا هستند، استفاده کنند یا خیر، گفت: متاسفانه به جای لستین واقعی و طبیعی از ترکیبات شیمیایی در ساخت شکلات بهره می گیرند. در صنعت کارهای عجیب زیادی انجام می دهند با این حال مصرف شکلات هایی که «لستین» طبیعی ندارند را توصیه نمی کنیم.
وی ادامه داد: رسیدگی به این مسئله بر عهده سیستم نظارتی است. به هر روی برای مصرف شکلات باید به شرکت های معتبر اعتماد کرد.
این متخصص تغذیه همچنین در توضیح تمایز میان شکلات شیرین با شکلات تلخ اظهار کرد: شکلات تلخ قند ندارد، اما کالری آن از شکلات معمولی کمتر نیست. این تصور که مصرف شکلات تلخ، موجب چاقی نمی شود، اشتباه است. تصور کنید در یک شکلات معمولی۵۰ گرمی، ۲۰ گرم شکر اضافه می کنند، اما در یک شکلات تلخ با همان وزن، به جای شکر، ۵۰ گرم شکلات وجود دارد. در حالی که هر گرم شکر ۴ کالری ولی هر گرم شکلات ۵ گرم کالری دارد.
کیمیاگر در پایان درباره تاثیر مصرف شکلات بر پوست و بروز آکنه گفت: بستگی به طبع افراد دارد برخی با مصرف شکلات دچار ناراحتی های پوستی چون آکنه می شوند برخی هم خیر. به طور کلی تغذیه در سلامت پوست افراد تاثیر دارد. به عنوان مثال مصرف برخی مواد افزودنی در ترکیباتی چون سوسیس و کالباس برای پوست مضر هستند اما مصرف سبزی ها و میوه ها به طراوت پوست کمک می کنند.

 

 

متخصصان تاکید دارند مغز بادام زمینی به هر شکلی که خورده شود، برای سلامتی مفید است.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، بادام زمینی منبع غنی از ویتامین ای، فولیت نیاسین، منگنز و پروتئین است که برای عملکرد مناسب اعضا و دستگاه های مختلف بدن مفید هستند. نوعی «آنتی اکسیدان فنولیک» موسوم به «رسوراترول» که معمولا در انگورها یافت می شود در بادام زمینی هم وجود دارد و به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی کمک می کند.
به گزارش شبکه خبری تورنتونیوز، بادام زمینی همچنین منبع غنی از چربی های تک زنجیره ای اشباع نشده موسوم به چربی مفید است و به همین دلیل برای کاهش میزان کلسترول بد خون مفید است. بادام زمینی بعلاوه حاوی فیبر بوده که در بهبود عملکرد روده ها موثر است. بنابراین مصرف مداوم بادام زمینی در کاهش خطر بروز سرطان روده تاثیر دارد.
در عین حال کلسیم و ویتامین
D موجود در بادام زمینی در تقویت استخوانها و دندانها نقش دارد که در درازمدت مانع از پوکی استخوان می شود. اما اگر به این خوردنی خوشمزه حساسیت دارید، واقعا از خوردن آن خودداری کنید.

 

 

ورود |عضويت
جمعه 10 فروردین ماه 1403
  نظرسنجي
درباره سایت جهاد کشاورزی تیران و کرون نظر بدهید؟

 

تعداد جوابها : 927

عالی : 62%
بسیار خوب : 14%
خوب : 2%
بد : 22%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 162
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 162

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2107262
Visitors بازديد هاي امروز: 257
Visitors بازديد هاي ديروز: 908

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/01/10 پرتال مديريت جهاد كشاورزي شهرستان تيران و كرون
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا